Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Ζεστό αρωματικό κρασί

Ζεστο αρωματικο κρασι 

Πώς να φτιάξεις ζεστό γιορτινό κρασί

Αν έχεις κάνει ποτέ Χριστούγεννα στην Κεντρική Ευρώπη, το έχεις σίγουρα δοκιμάσει. Ήρθε η ώρα να μάθεις να φτιάχνεις την “σανγκρία του χειμώνα”


 Το ζεστό αρωματικό κρασί είναι ότι πρέπει για τις κρύες νύχτες του Χειμώνα, μας ζεσταίνει και όπως είναι γνωστό «οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου». 
Το κόκκινο ζεστό κρασί αλλιώς gluhwein ή mulled wine, έχει μια μακρά ιστορία που ξεκινάει από τη Ρωμαϊκή εποχή. Οι ίδιοι το ονόμαζαν Wurtzwein και ήταν το ποτό των πλουσίων καθώς τότε τα μπαχαρικά ήταν άκρως εξωτικά και πανάκριβα. Επίσης το χρησιμοποιούσαν και για φαρμακευτικούς σκοπούς.
Σήμερα αποτελεί παραδοσιακό ποτό του Ευρωπαϊκού βορρά. Επιπλέον χαρακτηρίζεται και ως κρασί των Χριστουγέννων. Μπορείτε να το συναντήσετε σε διάφορες παραλλαγές. Οπότε μην διστάσετε να πειραματιστείτε με τη συνταγή που ακολουθεί και να προσθαφαιρέσετε υλικά ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις!

Υλικά

2 λίτρα κόκκινο κρασί (merlot ή καπερνέ)
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα ζάχαρη
4 stick κανέλας
Γαρίφαλο
1 πορτοκάλι

Προετοιμασία

Βήμα 1ο: Τοποθετείς το κρασί σε μια κατσαρόλα και ανάβεις το μάτι σε χαμηλή φωτιά. Δεν θες να βράσει το κρασί.
Βήμα 2ο: Κόβεις το πορτοκάλι σε λεπτές φέτες με τη φλούδα και καρφιτσώνεις σε κάθε φέτα 2-3 γαρυφαλάκια. Τα τοποθετείς μέσα στην κατσαρόλα.
Βήμα 3ο: Σπας τα sticks κανέλας στη μέση και τα προσθέτεις και αυτά.
Βήμα 4ο: Προσθέτεις την κούπα χυμό πορτοκαλιού αλλά και την κούπα της ζάχαρης και ανακατεύεις ελαφρά.
Βήμα 5ο: Αφήνεις το κρασί σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Βήμα 6ο: Δοκιμάζεις για να δεις αν χρειάζεται άλλη ζάχαρη και αφήνεις για άλλα 30 περίπου λεπτά στην ίδια χαμηλή θερμοκρασία, προσέχοντας μη βράσει το κρασί.
Βήμα 7ο: Απολαμβάνεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου