Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Ζάχαρη καρύδας: Δυναμίτης υγιείας και ισορροπίας

Ζάχαρη καρύδας: Δυναμίτης υγιείας και ισορροπίας




H φυσική, γλυκιά, ζάχαρη καρύδας είναι το τέλειο υποκατάστατο της λευκής ζάχαρης που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στη Νοτιοανατολική Ασία. Η ζάχαρη καρύδας είναι στην ουσία φυσικά σάκχαρα που παράγονται από τα άνθη των τροπικών καρύδων.
Η ζάχαρη του κοκοφοίνικα είναι γλυκιά, σχεδόν σαν την κοινή μαύρη ζάχαρη, αλλά με μια ελαφριά γεύση καραμέλας. Ο γλυκαιμικός δείκτης της είναι 35 και άρα έχει χαρακτηριστεί ως τροφή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Θεωρείται πολύ πιο υγιεινή από την παραδοσιακή λευκή και καστανή ζάχαρη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με βάση 1:1 ως υποκατάστατο της ζάχαρης για τον καφέ, το τσάι σας, όλα τα ροφήματα και τις συνταγές σας!

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, είναι μια πλούσια πηγή καλίου, μαγνησίου, ψευδαργύρου και σιδήρου. Επίσης περιέχει βιταμίνη Β1, Β2Β3 και Β6.
Το νέκταρ των ανθών της καρύδας από το οποίο προέρχεται η ζάχαρη περιέχει 16αμινοξέα. Το αμινοξύ με την υψηλότερη συγκέντρωση είναι η Γλουταμίνη, η οποία έχει μελετηθεί εκτενώς τα τελευταία 10-15 χρόνια και έχει αποδειχθεί ότι είναι χρήσιμη στη θεραπεία σοβαρών ασθενειών, τραυματισμού, εγκαύματος, καθώς και στη θεραπεία πληγών. Είναι γνωστό επίσης ότι μειώνει το χρόνο επούλωσης μετά από εγχειρήσεις.
Το Ινστιτούτο διατροφικής έρευνας των Φιλιππίνων δημοσίευσε την ακόλουθη ανάλυση για την ζάχαρη καρύδας όσο αφορά τα θρεπτικά της συστατικά σε σχέση με την κοινή καστανή και λευκή ζάχαρη:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου