Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Λικέρ φράουλα με τσίπουρο

Λικέρ φράουλα με τσίπουρο ή τσικουδιά

Με το πιο ελληνικό από όλα τα αποστάγματα, το τσίπουρο ή τη ρακή, και ζουμερές φράουλες φτιάχνουμε ένα υπέροχο, φρέσκο λικέρ. 




Υλικά

  • 500 γρ. φράουλες, κατά προτίμηση μικρές
  • 1 λίτρο τσίπουρο με γλυκάνισο, σκέτο ή ρακή
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. νερό

Για 1½ λίτρο, Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: 1 μήνας

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί και τις βάζουμε σε βάζο που θα πρέπει να κλείνει αεροστεγώς. Αδειάζουμε το τσίπουρο πάνω απ’ αυτές και κλείνουμε το βάζο ερμητικά. Το αφήνουμε να μείνει για 1 μήνα σε σκιερό μέρος. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 1 λεπτό (μετράμε το χρόνο από όταν αρχίσει να βράζει το σιρόπι). Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σουρώνουμε τις φράουλες από το αλκοόλ περνώντας τες από ψιλό σουρωτήρι και πιέζοντας τες να βγάλουν τους χυμούς τους. Ρίχνουμε το σουρωμένο τσίπουρο μέσα στο σιρόπι, ανακατεύουμε και γεμίζουμε μπουκάλια.



- See more at: http://www.steliosparliaros.gr/frouta/liker/liker-fraoula-me-tsipouro/#sthash.VJUQFRuj.dpuf



Για οποιαδήποτε πληροφορία ή παραγγελία επικοινωνήστε μαζί μας
μέσω email: sofiakotsoni@yahoo.gr
ή στο τηλέφωνο: 2105988943



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου