Δροσερό chessecake με mousse λεμονιού! Απλά υπέροχο!
Καλοκαιρινό, δροσερό, αρωματικό, απλά υπέροχο! Ότι και να πούμε γι’ αυτό το γλυκό είναι λίγο! Φτιάξτε αυτό το cheesecake με mousse λεμονιού και να είστε σίγουροι ότι θα γίνει καθημερινή σας ανάγκη!
Η συνταγή αυτή επιτρέπεται και σε όσους προσέχουν την διατροφή τους ή βρίσκονται σε κάποια δίαιτα, γιατί περιέχει χαμηλό ποσοστό υδατανθράκων!
Πάμε να το φτιάξουμε, για να δείτε κι εσείς πόσο εύκολα και γρήγορα μπορείτε να έχετε ένα ελαφρύ και νόστιμο γλυκό στο σπίτι σας! Ιδανικό γι’ αυτή την εποχή!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για την βάση:
- ¾ της κούπας μπισκότα digestive ή crackers
- 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο (αλατισμένο)
Για την mousse:
- 2½ κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1½ κουταλιά της σούπας νερό
- 1½ κουταλιά του γλυκού ζελατίνη σκόνη
- 1 κούπα (110gr) ζάχαρη άχνη
- 1½ κούπα (355ml) κρέμα γάλακτος
- Κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
- 340gr τυρί κρέμα (μαλακωμένο)
- 285gr κρέμα λεμονιού
- Για γαρνιτούρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γλυκιά σαντιγί, φέτες λεμονιού, φύλλα μέντας ή δυόσμου, blueberries
Για την κρέμα λεμονιού:
- 113gr βούτυρο ανάλατο
- Ξύσμα από 3 λεμόνια (ακέρωτα)
- ½ κούπα χυμό λεμονιού
- ¾ της κούπας ζάχαρη
- 2 μεγάλα αβγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από το ασπράδι)
- Πώς θα το φτιάξετε:Για την βάση:
- Σ’ ένα μπολ ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα με την ζάχαρη και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε ώσπου να γίνει σαν «βρεγμένη άμμος». Μοιράστε το σε ποτήρια, πιέστε το ελαφρά και αφήστε το στην άκρη.
Για την κρέμα λεμονιού (Lemon Curd):- Σ’ ένα κατσαρολάκι βάλτε το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία. Όταν λιώσει, κλείνουμε το μάτι και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Σ’ ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τα ασπράδια των αβγών και ανακατεύουμε καλά!
- Ρίχνουμε με προσοχή τους χτυπημένους κρόκους στο βούτυρο και ανακατεύουμε. Προσέχουμε το βούτυρο να μην καίει και γίνουν ομελέτα τα αβγά μας.
- Προσεκτικά τώρα, ενώστε το μείγμα της ζάχαρης στο μείγμα του βουτύρου, ανοίξτε το μάτι της κουζίνας σε χαμηλή θερμοκρασία, και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα σας.
- Αποσύρετε από την φωτιά και αφήστε την να κρυώσει.
Για την mousse: - Σ’ ένα μπολ βάλτε το νερό και τον χυμό λεμονιού. Ρίξτε την σκόνη ζελατίνης και ανακατέψτε. Αφήστε το στην άκρη.
- Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος ώσπου να αφρατέψει. Ρίξτε το 1/3 (της κούπας) της ζάχαρης άχνης και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και συνεχίστε το ανακάτεμα.
- Σ’ ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα μέχρι να μαλακώσει. Ρίξτε μέσα την κρέμα λεμονιού, την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη και συνεχίστε το ανακάτεμα.
- Όσο ανακατεύετε το μείγμα του τυριού, απαλά ρίξτε μέσα την ζελατίνη και συνεχίστε να ανακατεύετε. Με αργές και απαλές κινήσεις, ρίξτε μέσα στο μείγμα του τυριού, το 1/3 του μείγματος της κρέμας γάλακτος. Ανακατέψτε από κάτω προς τα πάνω απαλά να μην χάσετε τον αέρα και προσθέστε και το υπόλοιπο μείγμα της κρέμας γάλακτος. Αφού ενωθούν οι 2 κρέμες, μοιράστε την στα ποτήρια και αφήστε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- ΠΗΓΗ: http://ladyfirst.gr/food/drosero-chessecake-me-mousse-lemoniou-apla-iperocho/
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή παραγγελία επικοινωνήστε μαζί μας
μέσω email: sofiakotsoni@yahoo.gr
ή στο τηλέφωνο: 2105988943
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου