Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Σαλάτα με πλιγούρι και μαριναρισμένες λιαστές ντομάτες

Σαλάτα με πλιγούρι και μαριναρισμένες λιαστές ντομάτες


Για τις λιαστές ντομάτες:
  • 200 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • Φρέσκο πιπέρι
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα
Για τη σαλάτα:
  • 1 φλ. πλιγούρι
  • 1 φλ. ζεστό νερό
  • 2-3 ποτηράκια του κρασιού λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 3 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 αγκινάρες, ψιλοκομμένες
  • ½ φλ. αποφλοιωμένα φιστίκια 

Διαδικασία

Για το μαρινάρισμα:
Τοποθετούμε τις λιαστές ντομάτες με ½ φλ. λευκό κρασί σε ένα γυάλινο μπολ για 30 λεπτά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το βάζουμε στο ψυγείο από το βράδυ.
Για τη σαλάτα:
Τοποθετούμε το πλιγούρι με το ζεστό νερό σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη για 5-10 λεπτά.
Αφαιρούμε τις λιαστές ντομάτες από τη μαρινάδα και τις ψιλοκόβουμε.
Αφού βεβαιωθούμε ότι το πλιγούρι έχει απορροφήσει όλο το νερό, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το χυμό λεμόνι, το μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις αγκινάρες και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ½ φλ. από τη μαρινάδα (βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε πάρει αρκετή κάπαρη και σκόρδο), την προσθέτουμε στη σαλάτα μας και ανακατεύουμε.
Γαρνίρουμε με τα φιστίκια.
πηγη: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/620/Salata-me-pligouri-kai-marinarismenes-liastes-ntomates


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου