Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Η πιο εύκολη λεμονόπιτα

Η πιο εύκολη λεμονόπιτα




Μια υπέροχη lemon pie, ή τάρτα λεμόνι, λιτή και απλή αλλά τόσο νόστιμη και μυρωδάτη που θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά
220γρ. μπισκότα τύπου digestive
80γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα
1 ζαχαρούχο γάλα (400γρ.)
τους κρόκους από 2 αυγά
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα


Εκτέλεση
1. Βάζετε τα μπισκότα και το βούτυρο στο multi και τα πολτοποιείτε. Απλώνετε το μείγμα σε μια ταρτιέρα και ψήνετε την βάση για περίπου 10 λεπτά. Την αφήνετε να κρυώσει.
2. Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, τους κρόκους και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε σιγά-σιγά το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
3. Χαμηλώνετε την ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνετε τον χυμό λεμονιού. Μόλις ενσωματωθεί στο μείγμα, σταματάτε το μίξερ και αδειάζετε την κρέμα πάνω στην βάση.
4. Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για περίπου 15 λεπτά κι έπειτα την αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν την βάλετε στο ψυγείο να παγώσει. Σερβίρετε με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη.


πηγη: http://kritigr.gr/%CE%B7-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1/

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή παραγγελία επικοινωνήστε μαζί μας
μέσω email: sofiakotsoni@yahoo.gr
ή στο τηλέφωνο: 2105988943






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου