Πικάντικα πιτάκια ανθότυρου με σουσάμι
Μερίδες:25-30 πιτάκια
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:1:5
Υλικά
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
- 350γρ. ανθότυρο φρέσκο
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- 1 αβγό
- 3 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- λίγο αλάτι
- λίγο λάδι
- 1 μπολ σουσάμι
ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΥΛΙΚΔιαδικασία
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζετε το ανθότυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και το πιέζετε με το χέρι σας μέχρι να γίνει αλοιφή. Ρίχνετε μέσα άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτετε το κύμινο και τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Αλατίζετε καλά και ρίχνετε το αβγό. Ανακατεύετε δυνατά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Ετοιμάζετε τα πιτάκια: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Κόβετε κάθε χωριάτικο φύλλο σε τρεις λωρίδες. Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζετε από μια μεγάλη κουταλιά με γέμιση, τυλίγετε τις λωρίδες σε τριγωνάκια και τα βάζετε μέσα σε ένα μεγάλο ταψί αλειμμένο με λάδι.
Αλείφετε καλά και τα πιτάκια με λάδι και τα πασπαλίζετε με μπόλικο σουσάμι. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα, μέχρι τα πιτάκια να γίνουν ροδοκόκκινα, και τα σερβίρετε ζεστά.
Ετοιμάζετε τα πιτάκια: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Κόβετε κάθε χωριάτικο φύλλο σε τρεις λωρίδες. Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζετε από μια μεγάλη κουταλιά με γέμιση, τυλίγετε τις λωρίδες σε τριγωνάκια και τα βάζετε μέσα σε ένα μεγάλο ταψί αλειμμένο με λάδι.
Αλείφετε καλά και τα πιτάκια με λάδι και τα πασπαλίζετε με μπόλικο σουσάμι. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα, μέχρι τα πιτάκια να γίνουν ροδοκόκκινα, και τα σερβίρετε ζεστά.
Ηλίας Μαμαλάκης
ΠΗΓΗ: http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AC/
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή παραγγελία επικοινωνήστε μαζί μας
μέσω email: sofiakotsoni@yahoo.gr
ή στο τηλέφωνο: 2105988943
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου