Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Φτιάξε ρακόμελο

Φτιάξε ρακόμελο

Το ρακόμελο είναι ένα αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από μέλι με την διαδικασία της ζύμωσης των σακχάρων του μελιού. Παρασκευάζεται συνδυάζοντας ρακή (τσικουδιά) ή τσίπουρο με μέλι και διάφορα μπαχαρικά, όπως η κανέλα, τογαρίφαλο, το κάρδαμο ή άλλα τοπικά βότανα. Παρασκευάζεται στην Κρήτη και σε άλλα νησία του Αιγαίου πελάγους αλλά και στην ελληνική ηπειρωτική χώρα, και καταναλώνεται κυρίως τους χειμερινούς μήνες σαν ζεστό ρόφημα.

Τώρα που κρυώνει ο καιρός σιγά σιγά το ρακόμελο ακούγεται πολύ ωραίο σαν ιδέα, ειδικά αν έχουμε πονόλαιμο

250 ml. ρακή             
1 κουταλιά της σούπας μέλι
3-4 γαρύφαλλα
1 ξυλάκι κανέλα

Σε ένα μπρίκι βάζουμε τη ρακί με την κανέλα και το γαρύφαλλο. Μόλις η ρακή πάρει μια βράση προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. 


Σερβίρουμε και στην υγειά σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου